Translate

25. des. 2011

Torsk med ertestuing og bacon


2 personer 


700 g torskefilet
vann til trekking
salt (1 ss pr liter vann)
1 ss eddik

ca 200 gr bacon
5-6 poteter

GRØNN ERTEPURÉ
1 boks hermetiske erter, selskapserter
4 ss mykt smør
salt
pepper

HVIT SAUS MED SENNEP
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk, ev. tilsatt litt fiskekraft
4 ss grov sennep
salt
grovmalt pepper

Kok opp vann og salt sammen med 1 ss eddik og legg i torskestykkene. Kok opp på nytt og trekk kasserollen vekk fra platen. La trekke i 10-12 min til fisken er akkurat gjennomkokt. 

Grønn ertepure 
Ha de hermetiske ertene over i en liten gryte sammen med vesken, kok opp og la trekke ca 1 min. Slå av kokevannet.

Tilsett smør og mos ertene med en stavmikser. Smak til med ev litt mer smør eller litt fløte, salt og pepper.

Hvit saus med sennep
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring.
Kok opp og la sausen trekke 6-8 min. Smak til med sennep, salt og pepper. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar