Translate

13. mai 2014

Nobis dressing


Nok til 6 personer

1 såvidt bløtkokt egg
2 ts hvitvinseddik
1 ts fransk sennep
Litt kvernet sort pepper
2 1/2 dl solsikkeolje
1/2 fedd hvitløk, finhakket
ca 4 ss finklippet gressløk

Ta hull på egget og legg det i en gryte med kokende vann. La det koke i 3 minutter, verken mer eller mindre.

Grav ut egget med en teskje, rett i en bolle. Tilsett eddik, sennep, salt og pepper. Kjør raskt med en stavmikser, eller kjøkkenmaskin. Tilsett oljen gradvis mens du kjører mikseren.

Smaksett sausen med hvitløk og finklippet gressløk. Bland raskt igjen. Smak til.

Om ønskelig kan du spe den med litt vann.

Oppskriften kommer fra boken under valnøttreet.

1 kommentar:

  1. Hei. Nå har jeg laget nobis-dressing som jeg har fått omtalt som nobis-saus. Det ble mye! Og den er veldig mektig. Jeg hadde hverken solsikkeolje eller gresslök, så da ble det olivenolje i stedet og rosmarin, persille og koriander, men den blir nok best
    med gresslök. Jeg hadde dressingen som tilbehör til gravet reinsdyrkjött fra Jämtland - nydelig. Takk for oppskrift!
    Johannes

    SvarSlett